Å lære et språk er en personlig opplevelse som varierer for alle. Noen studenter foretrekker å studere på nett, mens andre kanskje foretrekker å sitte sammen med andre kolleger i et klasserom. Uavhengig av hvilken kursmetode du foretrekker, vil vi i dag gi deg noen eksperttips om hva du bør vurdere før du velger ditt norske språkkurs.
Velg riktig tilnærming
Det første du bør spørre deg selv om er hvorfor du har bestemt deg for å lære språket. Trenger jeg språket til jobbformål? For daglig bruk? Trenger jeg å lære det grunnleggende før jeg går videre til noe mer profesjonelt fokusert? Trenger jeg å forbedre mine muntlige ferdigheter, eller trenger jeg hjelp med noe annet?
Det finnes hundrevis av alternativer på markedet når det gjelder å lære seg norsk, men noen kurs kan være bedre egnet for dine behov enn andre. Hvis du allerede har litt kunnskap om språket, vil du kanskje fokusere på alternativer som lar deg forbedre akkurat de ferdighetene du trenger i stedet for å følge et mer generelt program. Dette vil spare deg for tid og penger.
Tenk på hvorfor du trenger det før du bestemmer deg for hvordan du vil lære. Dette vil hjelpe deg med å klargjøre tankene dine og fokusere mer på målene dine i stedet for bare å gå med på de tilgjengelige alternativene.
Vær realistisk med timeplanen
Uansett hvor spent og ivrig du er for å starte kurset ditt, meld deg på et kurs som passer timeplanen din, som ikke krever at du flytter for mange forpliktelser og ikke til ett som er for vanskelig å delta i timene. På denne måten kan du stole på at du vil være mentalt tilgjengelig, uten å stresse eller føle deg overveldet av for mange forpliktelser samtidig.
Vær tilgjengelig for konsolidering mellom klassene
Et annet viktig råd som studenter ofte glemmer er å ha tid mellom klassene. Selv om dette kanskje ikke høres ut som en viktig ting å ha i bakhodet, er det meningsløst å melde seg på et kurs med for mange timer hvis du ikke har tid til å absorbere og assimilere informasjonen.
Det samme gjelder hvis du har tid til et intensivt kurs, men deretter ingen tid til å studere utenfor klassetimene. Tillat deg selv å ha noen dager mellom klassene for å gjøre leksene dine og studere det du har lært så langt. Dette vil gjøre at du føler deg mer motivert og i kontroll, i stedet for å føle deg overveldet av så mye tilført informasjon på kort tid.
Velg en interaktiv klasse
Gruppeklasser er alltid en fantastisk måte å møte nye mennesker og øve på språket sammen. Noen kurs fokuserer mer på å kun levere innholdet gjennom videoer eller andre dokumenter, mens andre fokuserer mer på dynamikk og interaksjon mellom lærere og studenter.
Når du velger din opplæring, still de riktige spørsmålene: Har vi tid til å snakke og øve i klassen? Vil jeg jobbe med uttalen min i klassen også? Hvordan er dynamikken i kurset?
Hos Inlearn spiller alle våre studenter en viktig rolle i klassene våre, også i nettkursene hvor lærerne bruker pauserommene for å la studentene delta aktivt i klassen. Dette skaper flere muligheter for interaksjon og aktiv deltakelse.
Vær konsekvent
Konfucius sa en gang: «Det spiller ingen rolle hvor sakte du går, så lenge du ikke stopper». Læring er en individuell prosess som tar tid, du må være konsekvent. Selv på dagene du er trøtt og ikke vil studere, bare sett på airpodsene og prøv å lytte til litt musikk eller podcaster; eller bare len deg tilbake og les gjennom materialet i klassen eller læreboken på nytt. Jo mer du er eksponert for språket, jo lettere vil det være å lære og bli flytende.
Hvis du leter etter et interaktivt og morsomt norsk kurs, kan du sjekke våre norske gruppekurs på nett eller våre klasseromskurs på norsk i hjertet av Oslo.
Hva synes du om disse tipsene? Har du noe annet å legge til listen? La oss få vite i kommentarene!